Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@12:00:20 GMT

طلاق خلع چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۹۹۷۶

طلاق خلع، طلاقی است که در آن زن از شوهر خود بیزار بوده و برای اینکه شوهر را راضی به اجرای صیغه طلاق نماید، مالی را به شوهر خود می بخشد، اعم از اینکه این مال خود مهریه بوده، معادل آن باشد، کمتر یا حتی بیشتر از مهریه. طلاق خلعی از نوع بائن می باشد. اما اگر زن نسبت به عوضی که برای طلاق به شوهر پرداخته رجوع کرده و آن را مرد مطالبه نماید، طلاق خلع به طلاق رجعی تبدیل گردیده و مرد نیز می تواند رجوع نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: قانون مدنی، طلاق را از جهات گوناگونی تقسیم بندی نموده که بر اساس یکی از این تقسیم بندی ها طلاق به طلاق رجعی و طلاق بائن  تقسیم گردیده و در کنار این دو طلاق دو مفهوم طلاق خلع و مبارات نیز مطرح می گردد.

بر اساس قانون مدنی ، یکی از انواع طلاق، طلاق خلع می باشد که غالبا در کنار طلاق مبارات استفاده می شود . طلاق خلع به این معناست که زن به خاطر تنفری که از شوهر خود دارد ، حاضر می شود مالی را به او بخشیده تا بتواند شوهرش را راضی به طلاق و جدایی نماید . این نوع طلاق ، به لحاظ عرفی با عبارت " مهرم حلال و جانم آزاد " شناخته شده و قانون برای آن شرایطی را مقرر داشته که لزوما باید رعایت شود.

به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم به بررسی طلاق خلعی بپردازیم. با این توضیح که ابتدا به این سوال جواب می دهیم که طلاق خلع چیست. سپس، شرایط طلاق خلع و رجوع در طلاق خلع را بررسی خواهیم نمود.


طلاق خلع چیست

طلاق در قانون مدنی از جهات گوناگونی تقسیم بندی شده که بر اساس یکی از این تقسیم بندی ها به طلاق رجعی و طلاق بائن  تقسیم گردیده و در کنار این دو طلاق دو مفهوم طلاق خلع و مبارات نیز مطرح می گردد. ماده 1146 قانون مدنی در تعریف طلاق خلع مقرر داشته: " طلاق خلع آن است كه زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد ، در مقابل مالی که به وی می دهد ، طلاق بگیرد ؛ اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن یا بیشتر یا کمتر از مهر باشد " .

بنابراین در تعریف طلاق خلع می توان گفت که طلاق خلع، طلاقی است که در آن زن از شوهر خود بیزار بوده و برای اینکه شوهر را راضی به اجرای صیغه طلاق نماید، مالی را به شوهر خود می بخشد، اعم از اینکه این مال خود مهریه بوده، معادل آن باشد، کمتر یا حتی بیشتر از مهریه.

مفهوم دیگری که در کنار طلاق خلعی بسیار دیده می شود طلاق مبارات می باشد. طلاق خلع و مبارات دو قسم از اقسام طلاق بوده که شبیه یکدیگر می باشند، با این تفاوت که :

در طلاق مبارات، کراهت و بیزاری از هر دو طرف بوده، هم شوهر و هم زن از یکدیگر بیزار می باشند. در حالی که در طلاق خلع، بیزاری تنها از سوی زن می باشد.

در طلاق مبارات، مالی که زن به شوهر خود می دهد تا راضی به اجرای صیغه طلاق شود، نمی تواند بیشتر از مهریه باشد؛ در حالی که در طلاق خلع، این مال می تواند بیش از مهریه نیز باشد.


شرایط طلاق خلع

با توجه به تعریفی که قانون مدنی از طلاق خلع ارائه داده ، شرایط طلاق خلعی عبارتند از :

۱برای اینکه طلاق مشمول عنوان طلاق خلع باشد ،لازم است که زن از شوهر خود چنان کراهت و بیزاری داشته باشد که به هیچ وجه قادر به ادامه زندگی با او نباشد .

۲زن برای اینکه شوهر خود را راضی به طلاق سازد، مالی را به وی می بخشد.

۳ از دیگر شرایط طلاق خلع آن است که مالی که در ازای رضایت به طلاق خلع از سوی زن به مرد بخشیده می شود، می تواند عین مهریه بوده، معادل آن باشد و کمتر و یا حتی بیشتر از مهریه باشد.


 
رجوع در طلاق خلع

مساله دیگری که در ارتباط با طلاق خلع مطرح می شود، شرط رجوع طلاق خلعی بوده و بنابراین این سوال مطرح می گردد که آیا طلاق خلع قابل رجوع می باشد یا خیر؟

مطابق قانون مدنی ، طلاق را می توان به دو نوع طلاق رجعی و طلاق بائن تقسیم بندی کرد که بر اساس آن ، در طلاق رجعی مرد در مدت عده حق رجوع به زن را دارد ولی در طلاق بائن چنین امری امکان پذیر نیست . بند 3 ماده 1145 قانون مدنی در بیان انواع طلاق بائن مقرر داشته: "طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد."

بنابران با توجه به این ماده می توان گفت که رجوع در طلاق خلع ابتدائا برای شوهر امکان پذیر نمی باشد. به عبارت دیگر، طلاق خلع از نوع طلاق بائن می باشد. اما اگر زن نسبت به عوضی که برای طلاق به شوهر پرداخته رجوع کرده و آن را مرد مطالبه نماید، طلاق خلع به طلاق رجعی تبدیل گردیده و مرد نیز می تواند رجوع نماید.

برچسب ها: طلاق ، خلع ، شوهر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: طلاق خلع شوهر طلاق خلع و مبارات بیشتر از مهریه طلاق رجعی طلاق مبارات طلاق خلع شوهر خود قانون مدنی تقسیم بندی طلاق بائن معادل آن بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۹۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز کارگر برای کارگران تعطیل است

کارگران مشمول قانون کار روز کارگر امسال بر اساس قانون کار مانند سال‌های گذشته تعطیل هستند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در ماده 63 قانون کار جمهوری اسلامی ایران روز 11 اردیبهشت ماه هر سال به مناسبت روز کارگر ثبت شده است. امسال روز کارگر در تاریخ جهانی 12 اردیبهشت ماه است که این روز برای تمام کارگران مشمول قانون کار تعطیل رسمی به حساب می‌آید.

طبق ماده 63 قانون کار، کارفرمایان حق به کارگیری کارگران خود را در این روز ندارند، مگر آنکه حضور آنان با توافق کارگر و پرداخت اضافه‌کاری روز تعطیل میسر شود.

بنابراین، هفته جاری روز سه شنبه 11 اردیبهشت مطابق قانون کار جمهوری اسلامی روز کارگر و  چهارشنبه مصادف با 12 اردیبهشت‌ماه روز جهانی کارگر است که یکی از این دو روز  برای تمام کارگران مشمول قانون کار تعطیل رسمی باید منظور شود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • رجوع و روایت آتش بلاگری و سلبریتی شدن در روابط زن و شوهری
  • رسیدگی به ۵۳ فقره پرونده دادگستری مازندران با هدف تکریم ارباب رجوع
  • دام سیاه مرد رمال برای ۵ زن | می‌خواستم شوهر خوبی نصیبم شود اما این مرد...
  • دور زدن قانون ممنوعیت آیفون با پرداخت ۲ میلیون تومان برای ریجستری
  • چرا نرخ طلاق در استان البرز بالاست؟
  • روز کارگر برای کارگران تعطیل است
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • تخمین بازه زمانی پروسه طلاق در نبود شوهر با مشاوره حقوقی