Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@07:17:47 GMT

شرایط موصی له چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۰۹۳۱

بر اساس قانون مدنی، وصیت را می‌توانیم به دو نوع وصیت عهدی و وصیت تملیکی تقسیم بندی نماییم. ناطقان: بر اساس قانون مدنی، وصیت را می‌توانیم به دو نوع وصیت عهدی و وصیت تملیکی تقسیم بندی نماییم. به طور کلی، هر وصیت چهار رکن خواهد داشت. ارکان وصیت عبارتند از موصی، موصی له، موصی به و وصی که هر شخصی که از وصیت منتفع می‌شود، موصی له نام دارد که بایستی شرایطی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر اساس شرع، وصیت کردن عملی پسندیده است و به آن تاکید فراوانی شده است. به دنبال آن، قانون مدنی نیز به بیان احکامی در خصوص وصیت و شرایط صحت وصیت پرداخته است. اطلاع از احکام مربوط به وصیت موضوعی بسیار مهم است که بی‌توجهی به آن گاها ممکن است که موجب باطل شدن وصیت گردد.

ارکان وصیت

برای آنکه با وصیت کردن بهتر آشنا شویم بایستی با پاره‌‌ای از اصطلاحات حقوقی مربوط به وصیت آشنا شویم. در درجه اول باید بدانیم که وصیت چه ارکانی دارد؛ یا به عبارت دیگر در وصیت باید چه موضوعاتی را مد نظر قرار بدهیم. بر اساس قانون مدنی، وصیت را می‌توانیم به دو نوع وصیت عهدی و وصیت تملیکی تقسیم بندی نماییم. به طور کلی، هر وصیت چهار رکن خواهد داشت. ارکان وصیت عبارتند از موصی، موصی له، موصی به و وصی.

شرایط موصی له

بر اساس قانون مدنی، شخصی که به نفع او وصیتی می‌شود، یعنی موصی له، بایستی شرایطی داشته باشد. بر این مبنا، شرایط موصی له برای برخوردار شدن از وصیت را می‌توان شامل موارد زیر دانست:

وجود و اهلیت موصی له

بر اساس ماده ۸۵۰ قانون مدنی، موصی له باید موجود باشد و بتواند مالک چیزی بشود که برای او وصیتی شده است. بنابراین، به عنوان مثال وصیت بر کسی که هنوز در این دنیا وجود خارجی پیدا نکرده است صحیح نیست. مثلا یک شخص وصیت کند که فلان باغ، به فرزندی که در آینده به دنیا خواهد آمد تعلق بگیرد. از آن جهت که چنین فرزندی در حین وصیت کردن وجود خارجی ندارد و حتی نطفه او منعقد نشده است، نمی‌توان مالی را برای او وصیت کرد.

وصیت برای حمل

به موجب ماده ۸۵۱ قانون مدنی، وصیت برای حمل (جنین) صحیح است؛ لیکن تملک او منوط است بر اینکه زنده متولد شود. به موجب این ماده برای جنین یا نوزادی که در شکم مادرش است و وجود خارجی دارد، می‌توان وصیت کرد. اما بهره مند شدن این نوزاد از وصیت منوط به آن است که زنده به دنیا بیاید.

سقط موصی له

بر اساس ماده ۸۵۲ قانون مدنی، اگر حمل در نتیجه جرمی سقط شود، مالی که برای او وصیت شده است، به ورثه او تعلق می‌گیرد.

تعدد موصی له

به موجب ماده ۸۵۳ قانون مدنی، اگر کسانی که به نفع آنها وصیت شده است، متعدد باشند، مال مورد وصیت یا موصی به میان آنها به طور مساوی تقسیم می‌شود؛ مگر اینکه موصی طور دیگری خواسته باشد. بنابراین، در فرضی که موصی یا وصیت کننده به نفع چند نفر وصیتی کرده باشد اما میزان آن را برای هر یک از آنها تعیین نکرده باشد، مال مورد وصیت به طور مساوی میان آنها تقسیم می‌شود. منبع: میزان برچسب ها: شرایط ، موصی له ، وصیت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: شرایط موصی له وصیت بر اساس قانون مدنی موصی له او وصیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۰۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی

حجت اله صالحی در جلسه با معاونین اداره‌کل مالیانی استان از تمدید ارائه اظهارنامه ارزش افزوده و بخشودگی صد درصد آن خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: در اجرای مقررات ماده (۳) قانون تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان آخرین مهلت استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره چهارم فصل زمستان سال ۱۴۰۲ یک ماه پس از پایان دوره مزبور است.
مدیرکل امور مالیاتی لرستان بیان داشت: به دلیل درخواست‌‏های مکرر مودیان مالیاتی و به منظور تکریم و فراهم آوردن زمینه اجرای صحیح تکالیف قانونی برای آنان در اولین دوره اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، بنا به اختیار حاصل از ماده (۱۹۱) قانون مالیات‌های مستقیم، و بخشنامه صادره در خصوص مؤدیانی که تا پایان روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده مربوط به دوره مالیاتی چهارم سال ۱۴۰۲ خود را اصلاح و یا تکمیل (ثبت خرید و فروش‏هایی که صورتحساب‏های آنها در سامانه مؤدیان صادر نشده است) و به سازمان امور مالیاتی کشور مسترد نمایند امکان برخورداری صد درصدی از بخشودگی جریمه تأخیر موضوع ماده (۳۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ را تا زمان فوق و همچنین جرائم موضوع بند (ب) ماده (۳۶) قانون مذکور را تا سقف جرائم متعلق به مالیات و عوارض ابرازی (مندرج در اظهارنامه مسترد شده) برای موارد مذکور فراهم نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • خبر خوش بخشودگی مالیات برای مودیان لرستانی
  • نمایندگان قزوین پیگیر افزایش حقوق کارگران باشند
  • دلالان در پی حذف ماده ۲۷ قانون کار هستند
  • مدت مسئولیت اعضای هیات مدیره اتحادیه ها مغایر قانون نیست
  • پیشنهاد ۵ ساله شدن سقف قراردادهای موقت به دولت رفت
  • خبر خوش برای کارگران/ شکل قراردادهای موقت تغییر می‌کند؟
  • ۱۲۰۰ وصیت نامه شهدای استان سمنان چاپ شده است
  • عکس | مبلغ گواهی اسقاط خودروهای مونتاژی افزایش یافت